Relații

Cine te iubește cu adevărat nu-ți cere să renunți la tine

Cand intalnesti un barbat minunat, ai tendinta de-a anula tot ceea ce stiai si iti placea pana atunci?

Renunti cu usurinta la planurile si prioritatile tale, la prietenii si pasiunile tale doar ca sa fii cu el, unicul, specialul, minunatul Zeus?

Se intampla asta deoarece te indragostesti si timpul petrecut cu el ti se pare totul, cea mai mare realizare a ta.

Cat dureaza experienta indragostirii totul este minunat, un scenariu rupt din rai, sau din filmul tau preferat. Problemele apar atunci cand te (dez)indragostesti. Atunci apar diferentele dintre voi, care existau si pana atunci, doar ca efectul indragostirii te-a facut sa le ignori, vazandu-l pe celalalt perfect.

Da, asta este cuvantul potrivit. Barbatul perfect.

Ai crezut cu toata fiinta ta ca barbatul de care te-ai indragostit este perfect?

Logica de bun simt te-a facut sa-ti arunci pe geam toate planurile pe care ti le-ai facut pana atunci cu tine insati.

Stai linistita, si eu am facut asta. Nu o data, ci de mai multe ori. Atunci cand indragostirea a pus stapanire pe mine ca o vraja irezistibila, am aruncat pe geam planuri, munca, proiecte, prieteni si mate. La naiba cu voi, eu mi-am gasit barbatul ideal.

Cat dureaza perioada indragostirii si-a pasiunii nebune, totul este minunat, dar cand atractia dintre voi se consuma urmeaza inceputul sfarsitului.

Ce-ai zice daca am vorbi putin despre experienta indragostirii? Eu zic ca nu strica sa ne improspatam memoria, nu de alta dar vine primavara, si odata cu renasterea noastra, se trezeste si pofta de indragostire.

Ce este indragostirea? Cat dureaza? Ce trebuie sa stii ca sa nu mai confunzi cu-o mare iubire

Indragostirea te face sa fii surda si oarba, sa ignori semne importante, sa anulezi proiecte, oameni semnificativi si parti din tine ca sa petreci timp de calitate doar cu el, barbatul tau perfect.

Specialistii spun ca indragostirea tine de la 8 la 2 ani, si ceva mai mult in cazul relatiilor ascunse.

Si subsemnata, iremediabil indragostita si aventuroasa confirma stiinta. Atat dureaza nebunia.

Dupa ce magia dispare, incepi sa vezi si sa auzi lucruri noi despre el, barbatul perfect si nu-ti vine sa crezi cat de surda si oarba ai fost. El nu este Fat-Frumos. Soc si dezamagire! El este un simplu muritor de rand ca si tine. El are defecte. El e chiar nepotrivit pentru tine. El chiar nu este semizeu. El nu e Zeus. Lacrimi si suspine.

Suferinta apare nu atunci cand esti indragostita, ci atunci cand nu mai esti

Intre voi a ramas doar sexul. Daca sexul este bun s-ar putea sa mai ramai prin preajma, dar o faci cu greu si apeland la serviciile unui psihoterapeut ca sa te ajute sa treci peste amagire si dezamagire, socul diferentelor dintre voi, si peste cruda realitate ca nu el este acela?!

Daca sexul nu este asa de bun, te-ai scos, iti revii mai repede si te poti intoarce la ceea ce era viata ta inainte de-a fi posedata de aceasta vraja irezistibila.

Dar nu inainte de-a incepe un lung dialog cu tine insati, asistata sau nu de-un specialist, ori de-o prietena rabdatoare:

  • Cum am putut sa fiu atat de oarba?
  • Cat de inconstienta am fost?
  • Cum am crezut ca e perfect?
  • E chiar nepotrivit pentru mine.
  • E toxic si nociv, ma impiedica sa evoluez.

Ohh, ai zis ceva foarte frumos. Toxicitatea dintre mine si el ma impiedica sa ma dezvolt.

Cred ca acesta este aspectul cel mai important la un barbat, la o relatie. Vrea sa creasca, este interesat de dezvoltarea lui personala, face ceva propriu zis pentru evolutia lui personala si spirituala? Da sau nu?

Daca ii place doar berea, fotbalul, sexul, distractia si ceafa la gratar, trebuie sa stii ca te vede intr-o bucatarie si pe-un stadion alaturi de el scuipand seminte si injurand ca un suporter inflacarat.

Sa ne intelegem. Cred in unicitatea fiecarei fiinte umane. Cred in diferente. Cred in complementaritate. Dar, nu cred ca un om care este dezinteresat de dezvoltarea lui personala va fi iremediabil atras de aceasta lume doar fiindca te iubeste si este topit dupa tine. Daca omul este ateu si tu esti o fiinta spirituala, si mai ales una practicanta, nu prea sunt sorti de izbanda, iar relatia se va incheia mai devreme sau mai tarziu.

Si eu sunt o fire ambitioasa ca si tine. Si eu am vrut sa-mi transform partenerul in urmatorul Tony Robbins. Nu mi-a iesit. Mint, temporar, am obtinut rezultate frumoase, dar pe termen-lung omul era inautentic cu sinelui lui si calatoria sa. Si ce crezi? S-a intors la ceea ce era el, la ceea ce ii placea lui, si e normal sa fie asa. Tie ti-ar placea sa-ti bage cineva pe gat berea, fotbalul si ceafa de porc?! Nimeni, dar nimeni nu trebuie sa traiasca prin valorile noastre. Asa cum noi trebuie sa traim in armonie cu valorile noastre. Si sa ne intalnim pe terenul valorilor comune, nu pe terenul de fotbal sau intr-o calatorie shamanica daca el nu-i atras de aceasta lume.

Nu ii poti schimba pe altii, dar tu poti evolua. 🙂

Am invatat foarte mult din relatiile mele. Si nu din prima, sau din a doua, dar din a treia incercare esuata, am bagat la cap:

Oamenii se schimba daca si cand vor ei sa se schimbe, nu fiindca ii seduci cu Tony Robbins si Dalai Lama, sau fiindca ii tarasti dupa tine in calatorii initiatice.

Fiecare are ritmul sau de evolutie. Ritmul asta este o chestie foarte smechera. Unii se trezesc la ora 6, altii se trezesc la ora 8, iar unii la ora 10. Asa este si cu trezirea spirituala. Unii se trezesc mai devreme, iar altii mai tarziu, si noi trebuie sa respectam ritmul fiecaruia, chiar daca oamenii pe care-i iubim dorm pe ei. Asta este! Mi-a luat foarte mult sa pricep aceasta lectie, dar acum vad bine si ce-i mai important este ca ma vad bine pe mine, nevoile si ritmul meu. Daca eu evoluez, totul e bine.

Esti usor de manipulat si exploatat daca nu esti intr-o relatie cu tine insati

Cand cineva incearca sa ma manipuleze, sa ma controleze, ori sa abuzeze de mine intr-un fel sau altul, eu plec. Inainte, negociam, te avertizam, aveam rabdare, iti mai dadeam 10 sanse, dar acum plec direct. Locul meu nu este langa cineva care nu cauta sa se dezvolte. Una dintre valorile mele cele mai importante este evolutia ca fiinta. Daca te ocupi de tine asa cum si eu ma ocup de mine, putem fi impreuna. In schimb, daca tu simti ca esti perfect si nu mai incape loc de crestere si evolutie, eu plec.

Repet, spun toate astea din experienta si dupa multe frumoase povesti de dragoste, in care am trait pasiunea si nebunia, compatibilitatea sexuala foarte puternica, tot ce vrei, mai putin evolutia. Si desi este greu sa auzi sau sa vezi bine cand esti prin in mrejele atractiei sexuale, daca ai suficienta putere personala, te poti rupe de-un partener cu care te intelegi doar sexual pentru a gasi un om mai potrivit misiunii tale de-a creste si evolua ca fiinta umana.

Cand simti sa pleci, pleaca, mai ales daca carpesti la relatie de-o lunga perioada

Si inca ceva important! Cand m-am indragostit de barbati nepotriviti meditam, faceam dezvoltare personala si umblam si atunci pe la manastiri. Ce vreau sa subliniez? Ca indragostirea este o chestie tare perversa din care scapa cine poate. 🙂 Indragostirea este cursa ce ne-o intinde natura, nu asa spunea Schopenhauer?!

Indragostirea nu te intreaba daca ai chef, este o perioada buna pentru tine, sau ca revine mai tarziu daca ai alte task-uri mai importante pe lista de prioritati. Nicio sansa! Te loveste ca un fulger cand mai putin iti doresti. Ba, chiar Helen Fischer spunea ca, ne indragostim atunci cand suferim o schimbare importanta in vietile noastre. De exemplu, cand schimbi jobul, casa, orasul, sau imediat dupa ce suferi o dezamagire, un esec, un faliment, ori o despartire. Si chiar asa este. Creierul nostru face tot ce poate ca sa-si revina la starea lui obisnuinta de bine, asadar, cauta un potential partener, chiar daca tu ai altceva pe lista sau te pregatesti de nunta. 🙂

Si nu spun asta dintr-o pozitie de terapeut, sau a omului de stiinta, nicidecum. Eu sunt si voi fi mereu o impatimita a povestilor, a filmelor si-a romanelor de dragoste. A muzicii de jale. Ador curtoazia, pasiunea, romantismul, aventura si tot chinul ce-i urmeaza, dar in acelasi timp, imi pastrez ratiunea, si inteleg ca pentru o relatie de iubire este nevoie de ceva mai mult decat intensitate, chimie si indragostire.

Te iubesc, dar ma iubesc si pe mine

Cand vad o femeie ca renunta la ea si tot ce a inseamnat viata ei pana in momentul marii intalniri, cumva stiu ce urmeaza si cat sange, dezamagire si suferinta va curge din aceasta alegere.

Renunt la mine, la visurile si valorile tale pentru el. E superb gestul, nu ti se pare?!
Renunt la cine sunt eu pentru cine vrei tu sa fiu. Tare, nu-i asa?
Renunt la autenticitatea mea ca sa ma iubesti. Curajos gest, nu-i asa?
Ei bine, cu toata blandetea de care dispun, iti spun ca este un gest suicidar si prostesc sa faci asta chiar daca cel din fata ta este Brad Pitt. No, fie, daca totusi este Brad Pitt, mai negociem…:-))

In orice caz, varianta “iubeste-ma si eu o fac tot ce vrei” este tare STUPIDA.

Iarta-ma, dar de aici nu poate sa iasa nimic bun, si spun asta din ceea ce aud si vad zilnic. Stii bine ca-s conectata la o comunitate mare de femei? Alege sa ma crezi pe cuvant cand spun ca a renunta la tine este ca si cum ai renunta la viata.

Cine te iubeste cu adevarat nu-ti cere sa renunti la tine, visurile si prioritatile tale

De ce ai renunta la tine, valorile, la visurile tale, la autenticitate, la tot ce inseamna viata ta?!

Pai faci treaba asta stupida si inconstienta doar in cazul in care tu insati simti ca, viata ta este un mare nimic, sau un mare rahat, si-atunci e la fel de grava situatia. Tot la rahat si la nimic te vei intoarce dupa ce luna de miere se incheie, ca dureaza 8 luni sau doi ani, tot aici te intorci.

Relatia cu tine insati este cea mai importanta si frumoasa creatie a ta

Daca viata ta e faina, jobul iti place, stilul tau de viata este in sfarsit misto si echilibrat, de ce sa suferi o amnezie si sa renunti la tot doar pentru a fi cu el? Sa stii ca n-am ales intamplator acest exemplu. Eu am facut asta. Tu ai facut asta. Noi, femeile facem asta. Uitam ca avem un plan, o viziune, chiar un power-point detaliat cu proiectele noastre de suflet.

Dar, intuitia imi spune ca, adevarul este altul, si-anume:

Daca te iubesti, nu o sa atragi in veci un barbat care o sa-ti ceara sa renunti la tine si la viata ta

Si-atunci, de ce uiti cum te cheama, care-s valorile, visurile si placerile mele pentru a fi cu el?

Pentru ca nu te iubesti, pentru ca nu-ti place viata ta, adica creatia ta, si pentru ca aparitia lui este cel mai tare lucru care ti s-a intamplat in ultima vreme.

Adevarat sau adevarat?

Intreb si eu, nu dau cu parul. Tu alegi pana la urma ceea ce simti ca, corespunde momentului tau. Si asa cum am discutat, indragostirea nu te intreaba daca ai chef de-o poveste de dragoste, ci te loveste ca un trasnet. Dar, macar sa intri in relatie constienta, stiind ce este indragostirea, cat dureaza si ca dincolo de fuziunea voastra, tu esti o fiinta umana, cu valori, visuri si prioritati.

Poti, te rog, sa tii minte ca tu esti o SuperFemeie cu o SuperViata atunci cand te indragostesti data viitoare?

Evita amnezia. Tine minte cine esti si cat de faina este viata ta. Nu te anula sau mutila pentru a fi cu un barbat. Tine-te de planurile pe care ti le-ai facut in timp ce-l iubesti pasional pe el. Poti sa faci asta pentru tine insati?

Ar fi minunat. Un adevarat gest de iubire fata de tine.

P.S. Iti multumesc pentru timpul pe care mi l-ai acordat, si sper ca a meritat. Pentru ca tu meriti!

P.S. 1 Fii cu ochii pe email fiindca luna aceasta ti-o dedic tie, si urmeaza multe surprize!

P.S 2 Daca constientizezi ca nu iubesti, sau nu esti iubita, ci doar stai in relatie de frica, sau fiindca esti manipulata, poti sa pleci. Totul va fi bine! Stii foarte bine ca asta se va intampla. Ai mai trecut pe aici…

O sa plangi o saptamana.
O sa gasesti un terapeut
O sa te ajute sa iti revii si sa te cunosti
Vei gasi pe cineva mai potrivit
Am vorbit. Acum te astept pe tine sa vorbesti si sa-mi spui ce simti ca este cel mai potrivit pentru tine, pentru acest Nou Inceput?

Mai jos ai o casuta. Acolo astept mesajul tau.

Cu iubire si incredere infinita in tine,

Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *