Tu

Învață să te iubești în loc să cerșești iubire

Sa incepem cu inceputul. Vii dintr-o familie functionala sau mai putin functionala. Parintii tai si-au facut treaba cum a putut. Ideea este ca ai plecat din sanul familiei cu o identitate. Nu-ti place. Nici de tine, nici de ai tai. Vrei sa-i schimbi si sa te schimbi. Vrei mai mult. Te crezi mai bun. Ti-e rusine. Vrei sa uiti. Dar, simti vinovatie. Nu mai poti. Vrei sa ajuti si sa te ajuti. Dar vrei si imagine si statut. Vrei tot si obtii putin. Off!! Dai din nou de singuratate. Devii confuza si incepi sa cauti ajutor peste tot. Rezultatul?

Nu ajunge sa participi la conferinte de dezvoltare personala, citesti carti self-help, sa faci NLP si alte terapii de scurta durata. Nu asa iti vindeci ranile din copilarie. De fapt, observi si tu asta cand te comporti in relatia de cuplu ca o fetita ranita de 7 ani. WTF? Ce mai trebuie sa fac?! Aha! Sa te vindeci in continuare fara drama si resentimente! Intelegand ca mergi pe-o cale si fiecare inima are un ritm diferit de vindecare. Degeaba te revolti cand iti spun sa faci si sa faci psihoterapie. Sa meditezi! Si sa te rogi!

Rana din copilarie este o rana adanca, o rana arhetipala pe care ai primit-o mostenire de la propria familie. Iar, daca sentimentul pe care-l ai vis-a-vis de ”darul” primit este furia si ura, te-ai nenorocit! Daca esti furioasa pe neamul tau ca ti-a lasat mostenire doar probleme nerezolvate, ti-ai distrus viata, sanatatea, corpul si sansele la un destin implinit.

Ranile din copilarie sunt cel mai greu de vindecat. Uite ce spune o autoritate a vindecarii, pe nume Caroline Myss, si pe care te invit sa o citesti:

”Bagajul din trecut nu ne mentine in viata tesutul din corp, cum ar putea? Avem doar o anume cantitate de energie cu care sa ne conducem vietile; daca folosim din ea ca sa ne conducem mai mult trecutul decat prezentul, intram in datorii energetice. Pana la urma, resursele cu care incercam sa platim aceste datorii vin din energia tesuturilor noastre celulare, secatuindu-ne corpul pana la o stare care permite aparitia bolii.

Din ce am inteles eu, Caroline Myss spune ca vindecarea inseamna sa traiesti impacata momentul ”aici si acum.”Usor? Greu? Este o munca pe care trebuie sa o facem inainte ca Universul sa ne forteze mana cu vreo boala sau o pierdere nasoala.

Incepem? Cate lucruri moarte cari dupa tine in viata de zi cu zi? Unde ti se scurge energia? Pe ganduri din trecut? Pe sentimente de agresivitate indreptate spre cei care te-au ranit? Aha! Eu asta aud zilnic de la clientii mei. Furie. Dispret. Ura fata de familie si mostenirea primita. Negare si rezistenta la schimbare doare

Alegerea de-a face terapie si de-a schimba ceea ce s-a intamplat in memoria ta afectiva este un gest de iubire fata de tine, parintii si stramosii tai si fata de toate fiintele care au populat vreodata Pamantul. Recunostinta. Recunostinta. Recunostinta. Insasi fata de niste parinti care te-au abandonat pe-un patut de spital pentru ca nu se puteau descurca cu noi. Stiu ce-ti cer, dar nu exista alta cale de vindecare.

Fiecare terapie prin care treci este o oportunitate pentru tine sa te vindeci si sa cresti spiritual. Doar asta-i scopul evolutiei. Si pentru asta adu-ti aminte ca relatiile pe care le ai cu familia, parintii, barbatii, prietenii, tu le-ai ales, facand o intelegere cu ei sa va sprijiniti reciproc (la bine si la rau) in evolutia voastra spirituala reciproca pe Pamant.

Ai semnat contractul sacru inainte de-a te incarna pe Pamant. Tu ai pus la punct toate lectiile, pierderile si suferintele inainte de-a te naste in familia parintilor tai. Nu-ti aduci aminte? Nici eu. :-))) Dar, asta ne spun toti mentorii spirituali. Si trebuie sa stii de la mine ca si eu am dat de aceeasi informatie in urma unei calatorii transpersonale pe care am facut-o. Am vazut cum trecutul, prezentul si viitorul comunicau. Am vazut cu ochiii sufletului ce n-as fi vazut niciodata cu ochii mei de carne.

Intr-o stare de constienta transpersonala am vazut relatia contractuala cu mama, tatal meu, barbatii din viata mea, prietenii si am inteles ca ei erau ghizii mei spirituali, ingerii pe care eu i-am ales ca sa evoluez ca trup-minte-suflet.

Asta a fost cea mai mare realizare din 2015. Exact pe 14 iulie am calatorit in lumea Spiritului. De ziua tatalui meu. De ziua iubitului meu care mi-a facut cadou aceasta experienta spirituala in sudul Americii, in Peru.

In calatoria mea transpersonala am vazut in mama mea o bucata din Spiritul meu. Am vazut in tatal meu o bucata din Spiritul meu. Asa cum am vazut in mine bucati din Spiritul lor. Am plans pana la epuizare fizica. Am vazut in fostii mei iubiti (importanti) o bucata din Spiritul meu. ce ciuda mi-a fost ca n-am apucat sa-i vad pe toti. :-))) Dar, important era mesajul spiritual, nu numarul lor. 🙂

Atunci am inteles ca intalnirea cu oamenii din viata noastra nu este deloc intamplatoare. Si tot atunci am inteles de ce trebuie sa ne onoram relatiile trecute indiferent de suferinta pe care ne-au pricinuit-o. Relatiile neonorate iti rapesc bucati din suflet si de asta nu ai energie sa te creezi si sa creezi lucrurile pe care ti le doresti din tot sufletul. Cum ar fi o relatie de cuplu implinita. E doar un exemplu ”marunt.” :-))) Astfel incat, este esential sa te uiti la oamenii din trecutul si prezentul tau cu iubire, iertare, recunostinta. Bineinteles, daca vrei. S-ar putea sa-ti doresti in continuare sa blestemi iubirea in loc sa practici iubirea.

Asadar, intalnirea cu oamenii din viata ta nu este intamplatoare. Este prestabilita de tine si de ghidarea divina. Au fost stabilite inainte de incarnarea ta pe Pamant. De ce? Ca sufletul tau sa evolueze. Acum intelegi de ce lucrurile se intampla asa cum se intampla? Nu? Nici nu trebuie sa intelegi tot. Tot ce trebuie sa faci este sa iubesti, sa ierti, sa multumesti si sa fii recunoascatoare. Restul sunt detalii stiintifice cu care n-are sens sa-ti ocupi mintea. Simte iubire pentru trecut, prezent si viitor si este indeajuns!

Daca reusesti sa vezi in cel din fata ta, insasi in cel pe care mintea ta il considera adeversar, o bucata din Spiritul tau, atunci ai inteles relatiile contractuale. Ai devenit Dalai Lama si te poti culca putin pe-o ureche. Cam o secunda. 🙂

Daca reusesti sa vezi ca celalalt esti tu, ai invatat cea mai importanta lectie spirituala. Celalalt esti tu. Celalalt, chiar daca este agresiv cu tine, merita iubit de tine! Si cand alegi sa raspunzi si cu celalalt obraz celui care te loveste precum ne-a invatat mentorul Iisus, atunci nu doar tu te transformi intr-o fiinta spirituala, dar il schimbi definitiv si pe celalalt. In iubire!

Dar, totusi tu vrei sa stii de ce ai fost ranita in copilarie? Nu conteaza!!! Mergi mai departe, spun vindecatorii cu experienta. Nu mai cauta explicatii stiintifice!

Calatoria vindecarii are nevoie de acceptarea, iubirea, iertarea si compasiunea ta, nicidecum de rationalizare si intelegere cognitiva. Sau de Sherlock Holmes. Vindecarea are nevoie de o voce blanda si-o imbratisare. Are nevoie de Dalai Lama. Intelegi de ce nu te-ai vindecat pana acum?

Acest mesaj este valabil si pentru mine. Nu te incrunta la mine. Tu cu mintea ta desteapta ti-ai compromis procesul de vindecare si transformare. Ai vrut sa stii de ce tata te-a abandonat. De ce mama te-a respins. De ce sotul te-a inselat si parasit. Acest ”de ce” obsesiv este blestemul tau. Mintea cu toata cunoasterea logica si rationala nu vindeca. Cine-ti spune altceva, nu este vindecat si nici nu te poate ajuta!

Inima vindeca. De asta ai nevoia de terapia mea. De terapia inimii. Doar inima are puterea de-a ierta, iubi, simti ce simte celalalt si transforma suferinta in bucurie, acceptare si vindecare.

Inima are o bunatate fundamentala. Inima iti permite sa-l atingi pe celalalt si sa fii atinsa de celalalt. Multumita inimii putem fi impreuna. Daca era dupa mintea noastra am fi purtat vesnice razboaie si am fi murit singuri, cu ”dreptatea” in mana. Intelegi ce face inima? Aceasta I-inima! Este mult mai valoroasa ca I-phone-ul tau performant. 🙂 Inteligenta inimii este infinita! Vrei sa cunosti Programul I-inima?!

Mai rabda putin in timp ce vorbim despre aceasta inteligenta infinita, inima ta.

Inima iubeste indiferent de ce-i zice mintea si societatea. Standardele tale ridicate nu-ti vor aduce niciodata iubirea. Crede-ma pe cuvant. Am trecut pe aici. Am fost sclava consumerismului si-a industriei beauty si fashion. Am fost Diva divelor si tot n-am reusit sa ma iubesc. Nu asta este calea iubirii.

Aceasta lipsa de iubire nu este noua. Ea vine din copilarie. De cand a trebuit sa faci chestii ca sa meriti iubirea si aprecierea familiei, a profesorilor si-a pietenilor. Si alegerea de-a face ceea ce ai facut si-n copilarie te falimenteaza! Esti mai varza decat erai la 7 ani si asta deoarece iti reactivezi la nesfarsit suferinta de a nu fi iubit decat daca faci lucrurile sa se intample. Esti un robotel stricat. Asa cum si eu am fost pana nu demult, dar asta nu trebuie sa ramana asa. Repara-te daca vrei ca inima ta sa se vindece si sa bata din nou in ritmul iubirii.

Ca sa fii fericita in prezent, trebuie sa te iubesti in prezent. Nu sa te programezi pe anul viitor cand vei castiga cu 30% mai mult decat in anul precedent. Stiu ca intelegi unde bat. Exact acolo unde te simti fara valoare. Stiu foarte bine cat de tare doare aceasta amanare.

Ani de zile m-am purtat cu mine insami ca si un sergent incapabil sa ajunga general. M-am pedepsit pentru fiecare greseala, pierdere si esec. M-am privat de iubire fiindca nu eram destul de buna. Fiindca n-am ajuns ”acolo”. Fiindca n-am devenit in 7 pasi si 3 miscari varianta cea mai buna. Fiindca nu m-am transformat intr-un robot performant iubit si aplaudat!

Sa va duceti naiba cu totii! Voi, gandurilor exigente, carora v-am permis sa-mi locuiti mintea si sa-mi spuneti cat valorez si cand merit o imbratisare. Un gest de iubire. La naiba cu voi! Eu imi revendic dreptul la iubire, de a exista si simti iubire fata de mine indiferent de ceea ce fac sau nu fac. Amin! Amin! Amin!

Nu stii cum sa te iubesti? Te pot ajuta! De fapt, Programul I-nima va face asta pentru tine. O sa stii cum sa te iubesti. O sa inveti practica iubirii prin Terapia Inimii!

Am pus la punct acest program pentru ca acolo afara este o nevoie disperata de iubire si pentru ca eu insami am trait ani de zile ca un robot stricat! Am facut chestii ca sa obtin aprecierea celorlalti si asta a dus la dependenta mea de ceilalti, de tigari, alcool, droguri, sex, slabit, sport, afirmare si standarde inalte, iar toate astea au dus la un sentiment permanent de gol interior. De disperare!

Oricat de multe chestii faceam, tot fara valoare ma simteam. Neiubita, neapreciata, nerespectata. Nu dadeam doi bani pe mine indiferent de cate ore de sala faceam si cate pagini de word scriam intr-o zi. Intelegi ca nici macar nu puteam zambi la sfarsit de zi daca nu-mi bifam sarcinile trasate la inceput de zi? Intelegi cat de grava este starea de neiubire? Intelegi cum ne mutileaza alergarea asta dupa una si alta? Iti promit ca te scot din asta! Respira! Respira! Respira!

E posibil sa fii dependenta de to-do-list-ul tau? E posibil sa te accepti si iubesti doar daca faci 2 ore pe zi de sala? E posibil sa te privesti cu admiratie doar atunci cand reusesti sa duci la capat un proiect? Si daca esuezi ce se intampla? Daca te ingrasi ce se intampla? Si daca nu reusesti ce ti-ai propus? Si daca tot ce faci intr-un final nu te va duce acolo unde ai sperat? Poate nu-ti tragi un glonte in cap, dar iti spun sigur ca te privezi de tot ce inseamna iubire de sine fara ”motive”. Te privezi de lucrurile firesti si normale pentru care te-ai nascut. O plimbare sub cerul instelat, un film bun, cititul unei carti, o imbratisare, un ceai cald.

Societatea asta e bolnava rau! Si mesajul ei e asta:” indiferent ce ai facut, o puteai face mai bine!” Pe bune?!?! Chiar trebuie sa escaladam Everestul ca sa ne simtim demni de a fi iubiti? OMG! How sick are you???!!!! Fuck this Sick System!

Ce trebuie sa se intample ca sa-ti dai voie sa simti iubire fata de tine? Ce boala trebuie sa dea peste tine ca sa-ti dai seama ca de iubirea ta ai nevoie, si nu de aplauzele lor?!! Chiar trebuie sa defilezi pe podiumul Victoria’s Secret? Pe bune? Cine zice asta nu-ti iubeste Inima, ci vagina. Chiar trebuie sa te operezi din cap pana-n picioare pentru ca altfel nimeni nu te vrea?!

Nu cumva starea de iluminare pe care o descriu toti maestri spirituali este aceasta ”in care nu faci nimic ca sa simti ceva”. Iluminarea este aici. Iluminarea este starea naturala de a fi. Restul e marketing. Bullshit!

Cine esti daca esuezi? Daca esti concediata? Daca divortezi? Daca te imbolnavesti? Daca te ingrasi? Daca imbatranesti? Lucruri care-s absolut firesti. Poate nu divortezi, dar restul le bifezi. Toti imbatranim, ne imbolnavim la un moment dat si murim. Astea-s certitudini.

Esti tot tu cand pierzi. Esti tot tu cand castigi. Esti tot tu si cand nu faci nimic. Cu si fara standardele interioare si exterioare esti tot Tu. Inauntrul tau esti iluminata. Esti TOT! Esti Dalai Lama. Da sonorul mintii mai incet si simte-ti Inima.

E obositor sa demonstrezi tot timpul ca meriti iubire. E obositor sa gandesti pozitiv de dimineata pana seara, scapandu-te de gandurile rele prin 1000 de tehnici. Sau sa infaptuiesti lucruri marete de luni pana vineri si sa te imbeti in weekend. E coplesitor sa fii non-stop intr-un anumit fel ca sa primesti iubire. Asta nu-i viata de Regina, ci de Cersetoare.

In schimb, daca iti permiti sa fii tu insati, cu ganduri pozitive si negative, cu esecuri si succese, cu despartiri si noi povesti de dragoste, ii vei permite si celuilalt sa fie el insusi, nu un robot care-si traieste viata intr-un power point.

A te iubi neconditionat de rezultatele exterioare iti permite sa fii sanatos, bucuros, echilibrat, OM. Daca iubirea nu circula liber prin fiinta ta, trupul si mintea se imbolnavesc. Chiar si inima deoarece este impiedicata sa iubeasca, ceea ce s-a nascut sa faca.

Degeaba le faci pe plac celorlalti daca nu simti iubire fata de tine. Degeaba te deformezi ca sa te potrivesti cu celalalt daca nu simti niciun strop de iubire fata de tine. Degeaba sari in ajutorul celorlalti daca nu iubesti si ingrijesti de tine. Degeaba vrei sa iubesti si cauti un partener anume daca suferi de neputinta de-a te iubi asa cum esti Acum.

Inainte de-a fi iubita de lume, trebuie sa inveti sa te iubesti singura!

P.S. Nu mai apleca urechea la cultura de consum in ochii careia nu esti niciodata indeajuns de buna. Astia te vor cat mai distrusa si depresiva ca sa-ti vanda stocul de marfa. Intelegi ca nu-ti vor binele? Te vor nefericita si bolnava ca sa poata castiga cu tine. Fericitii nu consuma, se simt bine fiind asa cum sunt. N-au nevoie de doua masini, doua case, doua credite si 12 vacante. Fericitii nu-s target-ul lor. Treaba societatii este sa te faca client pe viata si asta se poate intampla doar daca-ti injecteaza-n sange sentimentul ca esti lipsit de valoare daca n-ai casa cu etaj, masina scumpa, un sot valabil, un trup perfect, o sanatate de fier si copiii frumosi ca-n reviste.

Vrei sa intri in Programul I-inima?

Excelent!

Iti spun ce trebuie sa faci ca sa intri in Programul I-inima. Am nevoie de la tine de o declaratie de iubire fata de tine insati.

P.S 1 Te astept mai jos cu declaratia ta de iubire. Si eu o sa-ti spun cum poti avea Acces la Programul I-inima.

Cu iubire si incredere infinita in tine,

Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *