Comportament și mecanisme, Relații

De ce ajungi în relație cu bărbatul nepotrivit

Te-ai intrebat de ce ajungi in relatie cu barbati nepotriviti? Ti-ai raspuns la aceasta intrebare care iti chinuie inima si trupul ajuns in brate nepotrivite?

Indiferent daca esti sau nu intr-o relatie de cuplu, inima ta isi doreste o iubire completa si mai mult decat atat iti doresti ca iubirea sa ia forma unui barbat alaturi de care sa te implinesti pana la adanci batraneti.

De unde stiu asta? Pentru ca sunt femeie si vorbesc zilnic cu sute de femei care isi deschid inima in fata mea. Si ma intreb, de ce aceste femei nu-si deschid complet inima in fata unui barbat, mai ales in fata barbatului potrivit?

Cum se face ca ajungi in relatie cu barbatul nepotrivit?

Te rog sa te opresti in meditatie la aceasta intrebare. Permite acestei interogatii sa-ti cerceteze intreg trupul si sufletul pana iti raspunzi din adancul inimii la aceasta intrebare care are puterea sa-ti deschida portile iubirii adevarate.

Iubirea are puterea de-a gasi barbatul potrivit

Cred cu tarie ca datoria noastra de femei este sa ne deschidem inima ca sa lasam iubirea sa intre in ea, cu riscul de-a lasa si suferinta sa-si faca loc in inima noastra. Pentru ca vezi tu, iubirea are caile ei de-a isi croi drum spre barbatul potrivit tie.

Si asa cum se spune in povestile cu printi si printese, mai trebuie sa sarutam si cativa broscoi pana sa ajungem in bratele barbatului dorit. De ce? Pentru ca numai asa poti recunoaste puterea iubirii, doar dupa ce te zbati destul timp in bratele nepotrivite.

Harta iubirii are o configuratie particulara si asta deoarece 95%  din harta este inconstienta si doar 5% constienta. Asta inseamna ca alegerile ce le faci in iubire sunt cel mai adesea inconstiente.

Alegi nepotrivit ca sa intelegi ca se gaseste ceva nepotrivit in tine.

Ce ar putea atrage spre tine barbatul nepotrivit? Sa pornim impreuna in aceasta identificare a motivelor pentru care esti frustrata si nefericita in relatia ta de cuplu:

  • Te-ai gandit vreodata ca mecanismele tale de aparare sunt cele care indeparteaza barbatul bun de langa tine si-l atrage pe barbatul indisponibil emotional pentru o relatie?
  • Te-ai gandit vreodata ca frica de-a nu fi ranita din nou este zidul pe care barbatul potrivit nu-l poate escalada si asta este si motivul pentru care isi vede de drum?
  • Te-ai gandit vreodata ca inchiderea ta sufleteasca este motivul pentru care in viata ta aterizeaza doar barbati care isi doresc de la tine bucati de trup si suflet?
  • Te-ai intrebat de ce corpul tau se contracta si inima ta se retrage cand esti ranita si respinsa de barbatul pe care-l doresti?

Am nevoie de tine sa intelegi care-s motivele pentru care sfarsesti mai des in suferinta decat in implinire. Poate chiar sa te raportezi la experientele trecute de suferinta si iubire. Sa intelegi ce-a facut suferinta pentru tine. Tu ce crezi? Suferinta te-a inchis mai mult in tine?

Dar, iubirea, ce a facut iubirea pentru tine? Iubirea te-a deschis mai mult in fata celorlalti?

DA!  Iubirea te deschide, deschiderea trupeasca si sufleteasca este singura cale spre inima unui barbat.

Pe cand suferinta te inchide, desi n-ar trebui sa permiti sa se intample una ca asta. Ci sa intelegi ca iubirea vine la pachet cu durerea, si e firesc sa fie asa. Relatia este un dans, acum esti sus, acum esti jos, si tot asa.

Suferinta in iubire n-ar trebui sa te inchida si sa-ti rapeasca increderea ce i-o oferi unui barbat.

Daca nu ai incredere in barbatul din fata ta, el nu va fi niciodata un barbat potrivit pentru ca neincrederea cu care il privesti si primesti in viata ta il face pe omul pe care l-ai ales sa se inchida si el fata de tine, indepartandu-se de barbatul care putea deveni alaturi de tine.

Iti vorbeste o femeie care a distrus initiativa fiecarui barbat de a se apropia de inima ei. Barbatul isi da seama imediat daca ai incredere sau nu in el si capacitatea lui de-a te iubi si proteja. Iar, cand n-ai incredere in barbat, el va simti asta si va cauta modalitati prin care sa-ti confirme ca este nepotrivit pentru tine.

Tu singura il faci sa-ti raspunda neporivit ca sa-ti confirme profetia cum ca, “in barbat nu poti avea incredere”. Si ghici ce face aceasta neincredere cu care tu te imbraci cand iesi la intalnire cu un barbat? Te impiedica sa te deschizi plenar in fata unui barbat ca sa nu te abandonezi de fapt in bratele iubirii.

Pana la urma, in cine n-ai incredere ? In barbat sau in iubire? Eu zic ca barbatul reprezinta iubirea, la fel cum femeia o face prin insasi natura sa. Asadar, de cine te aperi de fapt?

Tu nu esti decat o oglinda care reflecta deschidere sau inchidere sufleteasca. Iar daca barbatul pe care-l doresti sau cel cu care esti, este indisponibil emotional pentru a trece la urmatorul nivel de angajament, ghici unde-i problema.

Stiam eu ca iti vei da seama singura ca inchiderea ta sufleteasca atrage barbatul nepotrivit in relatia pe care ti-o doresti mai mult decat orice pe lumea asta.

“Nu poti aspira la mai mult decat esti capabila sa oferi, spune David Deida. Asa este.

Alegi barbatul nepotrivit pentru ca te simti nepotrivita si nepregatita pentru iubire. Ti-e frica de deschidere, de mai mult si mai profund, de intimitate. 

Stiu ca este dureroasa afirmatia de mai sus dar este a ta si poate fi oricand modificata prin deschiderea ta sufleteasca. Poti oricand sa renunti la mecanismele de aparare care te-au ajutat sa supravietuiesti suferintelor din trecut pentru a dezvolta noi mecanisme de acceptare si iubire.

Trecutul este invatatorul, nu stapanul tau si trebuie lasat acolo unde-i este locul, in trecut, ca tu sa poti trai intr-un prezent luminos si plin de iubire.I-ai spus pana acum unui barbat din toata inima, “sunt a ta, ia-ma?!”

Nu cred, dar daca ai facut-o, permite-mi sa cred ca ai facut-o cu jumatate de gura si i-ai oferit jumatati din tine si inima ta. Pentru ca altfel nu se explica de ce ajungi mai des in relatie cu un barbat nepotrivit decat cu unul potrivit tie si nivelului tau de deschidere trupeasca si sufleteasca.

Rezultatele tale vorbesc mai tare decat ar putea-o face argumentatia ta desteapta pe care o pui la bataie de fiecare data cand iesi sifonata emotional dintr-o noua relatie.

De ce simti nevoia sa te explici cand nu obtii ceea ce crezi ca meriti de la un barbat?

Pentru ca altfel n-ai mai putea dormi noaptea, daca ai lasa adevarul inimii tale sa iasa la suprafata fiintei tale, ai fi obligata de constiinta sa recunosti ca ai omorat iubirea cu teama si neincrederea pe care le porti dupa tine pretutindeni si care nu-ti permit sa te arati barbatului asa cum esti, vulnerabila si deschisa pentru iubire.

Sa te mai intreb daca te-ai daruit in intregime unui barbat?

I-ai spui, “Ia-ma! Arata-mi iubirea! Foloseste-ma! Sunt a ta! Fa ce vrei cu mine!”

Fiecare isi cunoaste pretextele pe care le introduce in dialogul iubirii. De ce n-am iubit sau de ce n-am fost iubite. Sunt simple pretexte care ascund adevaratele sentimente.

“Era infantil. Nu ne era destinat sa ramanem impreuna. Era obsedat sexual. Era un idiot.”

Si tu si eu avem tot felul de pretexte pentru a nu ne deschide in fata unui barbat. De ce facem asta? De ce ne sabotam singure relatia de iubire? Pentru ca teama de-a fi ranite este mai mare decat dorinta de-a fi iubite. Ce zici de teoria asta?

Iti vine sa crezi ca tu singura respingi barbatul potrivit? Ai crezut ca barbatii sunt niste idioti si tu esti un inger intrupat in femeie? Nu e asa, prietena mea de suflet. Esti inca o fetita ranita care nu-si gaseste drumul catre maturizare si deschidere emotionala. Esti inca blocata in relatiile trecute si in amintirile neplacute despre iubire.

Iar ceea ce iti propun eu, este sa-ti deschizi inima, poate asa cum n-ai facut-o niciodata, total. De ce-ti cer sa faci o miscare atat de “periculoasa”? Pentru ca tin la tine si imi doresc cea mai frumoasa poveste de iubire pentru tine si inima ta.

Iti propun un angajament si te invit sa-ti deschizi portile inimii astfel incat iubirea sa patrunda cat mai adanc in fiecare celula a fiintei tale.

Poti sa faci asta pentru tine? Poti sa faci asta pentru inima ta care bate de aproximativ 100.000 ori pe zi fara sa-ti ceara nimic in schimb? Poti sa te deschizi plenar in fata iubirii?

Imi promiti ca-ti deschizi complet inima in fata barbatului dorit? Chiar daca te temi sau te simti ranita? Chiar daca experientele trecute te-au facut sa-ti inchizi inima? Chiar daca relatia ta actuala este plina de durere si indoiala?

Ceea ce incerc astazi sa-ti smulg, este un angajament, o promisiune fata de tine insati. Imi doresc pentru tine sa respecti acest angajament de deschidere sufleteasca indiferent de cat de potrivit sau nepotrivit a fost, este si va fi barbatul din viata ta.

De cand am inceput sa vorbesc cu tine despre alegerea barbatului potrivit, am primit multe mesaje de la femei care se incranceneaza sa nu faca nimic sa fie iubite si asta ma socheaza. Adica, nu te supara, chiar crezi ca barbatul este vinovat de faptul ca nu ajunge la inima ta?!

Tu esti cea care se agata mai des de teama decat de iubire, de rana in loc de vindecare, nu barbatul care vine in fata ta sa-ti ofere iubirea sa, asa cum o cunoaste el in stilul sau.

Barbatul iti ofera doar ceea ce esti pregatita sa primesti 

Daca tu alegi sa te ascunzi in spatele zidului de aparare care te fereste de posibile dezamagiri, vei experimenta foarte putin din binecuvantarile iubirii.

Primesti doar ceea te astepti sa primesti!

Daca credinta ta este ca a te deschide complet in fata unui barbat nu-ti poate aduce decat suferinta, ghici ce iti va darui barbatul din fata ta? Nu trebuie sa ai un doctorat in filozofie ca sa constientizezi faptul ca ranile tale nu-ti permit sa primesti neconditionat un barbat in bratele tale.

Durerea ta, care te insoteste in pat cu un barbat, il face pe acesta sa fuga de tine. Pentru ca barbatul, asa cum am mai discutat noi nu este un idiot care percepe doar frumsutea trupului tau, ci si deschiderea inimii tale, bucuria sau durerea si inchiderea ce se gasesc in privirea ta.

Putini barbati pot face fata durerii tale, inchiderii tale sufletesti, contractarii trupului tau. Iar acestia sunt la fel de inspaimantati ca tine de posibilitatea abandonarii de sine in bratele iubirii.

In fata unei inimi inchise nimeni nu-si face casa. Barbatul cauta o inima deschisa pe care sa o patrunda cu toata forta iubirii si-a pasiunii sale. Barbatul vrea sa-ti cucereasca trupul si inima si daca se loveste de zidurile tale de beton, va pleca spre tinuturi mai insorite, pentru ca nimeni nu-i nebun sa bata la o usa ermetic inchisa. Cand barbatul iti priveste inima, el intuieste imediat daca trecerea este permisa sau interzisa!

Tu inviti sau respingi barbatul. Tu cu deschiderea sau inchiderea ta sufleteasca.

Il privesti, il imbratisezi, ii vorbesti, il saruti cu incredere sau cu neincredere?

Un barbat care nu patrunde adanc in inima ta este pentru ca simte ca nu ii este permis accesul nelimitat. Si ceea ce urmeaza este cliseistic…omul nostru isi vede de drum fara urma de regret si cea care ramane cu un pumn de frustrari esti tu, pentru ca nici macar n-ai incercat sa vezi cum este sa calatoresti alaturi de un barbat cu inima deschisa.

Cate invitatii de-a te implini in iubire ai ratat doar pentru ca te incapatanezi sa investesti in materiale de constructie cu care sa-ti acoperi inima ranita?!

Un barbat nu ajunge la inima ta pentru ca tu investesti in ziduri de aparare!

Cat de greu iti este sa accepti teoria rezonantei in viata ta? Daca esti nemultumita si nefericita in relatiile tale, intreba-te cum si cu cat contribui la propria nefericire!

Nimeni nu iti vrea raul, in afara de tine (de latura ta intunecata) pe care o hranesti cu ganduri negative si prapastioase.

Legea rezonantei este ca o carte postala, ceea ce trimiti in Univers primesti inapoi. Asa ca te rog, inca o data sa meditezi profund la intrebarea de astazi si anume:

De ce ajung in relatie cu un barbat nepotrivit daca eu sunt potrivita pentru iubire?!

Iubirea, ca si alta forma de energie este atrasa sau respinsa de potentialul tau interior. Intelegi cat de importanta este contributia ta in a atrage si a pastra un barbat potrivit?

Daca atragi barbati nepotriviti inseamna ca teama iti conduce viata amoroasa.

“Teama este sentimentul refuzului, al neincrederii, o contractie a inimii care refuza deschiderea, ascunzandu-se in spatele zidurilor de protectie. Teama este un act de ne-iubire, de negare a iubirii, un refuz de a te deschide si de-a iti oferi propria esenta, care este iubirea. O viata care nu inseamna o daruire totala a iubirii este echivalenta cu o viata traita in teama.“ David Deida

Vei fi in relatie cu barbatul potrivit atunci cand vei fi potrivita pentru iubire

Daca vrei ca viata ta de cuplu sa infloreasca si sa-ti parfumeze viata, te invit sa iti deschizi inima si lasi iubirea sa-si faca de cap.

Nu te mai ascunzi sub masca femeii care o duce foarte bine si fara un barbat, care e implinita cu stilul ei de viata, care e capabila si de succes si intreaga viata si-o dedica afacerilor si distractiilor de weekend.

Cunosc multe femei de afaceri care in adancul sufletului isi doresc o relatie profunda de iubire. Acestea, in momentele lor de sinceritate simt ca le lipseste ceva profund in viata si n-ar indrazni niciodata sa recunoasca ca acel ceva se numeste un barbat potrivit, nici macar fata de ele insele.

Iubirea nu poate fi inlocuita, nici macar de 1 milion de euro, nici macar de incheierea unei afaceri importante, nici macar de prietene, nici macar de cele mai exotice calatorii in jurul lumii. Si asta o spune statistica. Cand oamenii sunt intrebati ce-i face fericiti, ei vorbesc despre iubire. Asadar, deschide-te pentru iubirea adevarata!

Eu zic sa faci aceasta investitie in tine si singura sa-ti darami zidurile ce-ti acopera inima ce aspira la o mare iubire.

Astept sa te imbarci impreuna cu mine in calatoria inimii.

P.S. Astept raspunsul tau si declaratia de angajament.

Te imbratisez cu iubire, Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *