Relații

Ce te faci când tu îl mai vrei iar el nu te mai vrea?

Ce faci atunci cand un barbat dispare fara preaviz desi cu o zi inainte si-a declarat marea iubire pentru tine?

Grea incercare, stiu. Greu de digerat si depasit un astfel de moment, dar noi putem face acest pas impreuna. De ce impreuna? Pentru ca impreuna este intotdeauna mai usor asa cum zice prietena noastra Elena Francisc Turcanu.

Ia auzi ce zice o prietena din comunitatea noaastra de SuperFemei: “In ciuda tuturor defectelor pe care i le gasesc cand il privesc, eu il mai vreau si el nu ma mai vrea. Incerc sa-mi belesc ochii mai bine ca sa inteleg ce fel de vraja m-a legat de el.”

“Nu-nteleg! Cum fras am ajuns in pozitia asta depresiva? Acum ceva vreme era numai miere, imi bea apa din palma, respira doar atunci cand reveneam in bratele lui, visa la mai mult in fiecare dimineata si seara, si acum face figuri. Ma respinge el pe mine?!”

“Nu-nteleg!! Am nevoie de ajutor specializat! Simt c-o iau razna! Ce s-a intamplat cu el? Unde-i mieluselul indragostit lulea? Ce s-a intamplat, maiculita cu el?!”

Am trait si eu un astfel de moment sau mai multe? Ma prefac ca imi amintesc doar unul, pe care ti-l si relatez.  🙂

Il vad, imi place, il vreau, ii zambesc, il privesc si plec mai departe. A doua zi nu mai rezist tentatiei si ma deschid pentru mai mult ca sa ne cunoastem mai de aproape. Nu stau pe ganduri cand vreau ceva, in cazul de fata, o aventura cu tipul asta care arata senzational de bine.

A treia zi dupa noaptea de amor nebun imi scrie mesaje siropoase. Recunosc profilul lui Don Juan atunci cand il intalnesc. “Baby, deja imi este dor de tine. Cand te vad din nou?!

L-am cucerit? Din punct de vedere epidermic da, dar nu si sufleteste. Eu nu ma amagesc. Imi asum alegerile. O aventura este o aventura si nu trebuie confundata cu o relatie. Si cum mie imi place extazul, imi asum consecintele emotionale ale unei aventuri.

Tu cum faci diferenta dintre o aventura si-o relatie? Cunosc femei care se daruiesc unui Don Juan, dupa care plang dupa el. Asta imi spune ca acestea nu fac neaparat diferenta dintre o aventur si-o relatie, si de asta ajung sa sufere dupa un barbat care a si tras usa dupa el.

Dupa cateva nopti sau saptamani nebune de amor, constati cu uimire ca n-ai primit nici un mesaj de la el? Ce s-a intamplat cu mesajele de buna-dimineata si noapte buna? Cobori din pat spunandu-ti ca sigur e prins cu ceva sau ocupat. Mai are timp sa iti scrie. Te-ai trezit si foarte devreme, poate inca doarme. Dus, mic-dejun, make-up si privesti din nou telefonul. Nimic. Ceva s-a intamplat?! “Ii scriu, fac ce simt, de ce sa astept semne de la el?” Mesaj expediat!

Raspuns: Tacere. Ce faci in faza asta? Continui sa-i scrii, sa-l suni, sa-l cauti?

Opreste-te! Barbatii care te vor nu dispar fara preaviz. In schimb, Don Juanii dispar daca si-au satisfacut nevoile si si-au descarcat tensiunile. Intelegi diferenta? Daca apare o data pe saptamana pe la tine, e clar ca vrea sex fara angajament emotional. Si ar fi pacat sa visezi la mai mult. Nu te vrea cu totul, cu bune si rele, vrea doar sex. Daca vrei mai mult, opresti nebunia. Daca te poti bucura de sex fara asteptari si implicare din partea lui, atunci mergi mai departe. Dar, femeile din a doua categorie, si-anume, sex fara implicare emotionala sunt foarte rare. Mai ales daca sexul e bun. 🙂

Helen Fischer, antropolog celebru spune ca nu exista aventuri si asta deoarece sexul bun duce la nevoia de mai mult. In momentul orgasmului, corpul tau elibereaza dopamina, hormonul placerii, ceea ce te face sa-l doresti contra ratiunii care spune “femeie, nu e omul potrivit pentru tine.” Crede-ma ca stiu foarte bine ce vorbesc. Ca o adevarata exploratoare ce sunt, am trait cativa ani alaturi de un barbat cu care n-aveam mare lucru in comun in afara relatiei orizontale.

Asadar, s-o ascultam pe tanti Fischer ca le zice foarte bine si ne invata doar de bine. Aventura nu este niciodata doar o aventura daca omul presteaza bine si-ti livreaza orgasme vaginale si uterine. Risti sa ramai agatata o perioada de prestator si accepti orice doar ca sa mai traiesti extazul orgasmelor. Trust me, I’m a psychologist.

Vrei mai mult? Vrei o relatie? Atunci invata sa te cunosti, sa pui pret pe tine, sa te respecti si sa te iubesti. Asa il inveti si pe el cum sa trateze o femeie.

Nu-i prea misto sa pazesti un telefon care nu mai suna sau sa verifici compulsiv mesageria care spune necontenit: “You have absolutely no messages.”

Eu zic ca meriti mai mult. Tu ce zici? De ce nu vorbim despre niveluri mai inalte ale iubirii? Deoarece vad multe femei in cabinetul meu care confunda indragostirea cu iubirea, si asta trebuie sa se schimbe. Cum? Invatand impreuna, educandu-ne, cunoscandu-ne in profunzime si transformandu-ne in SuperFemei.

Ploua cu mesaje de induplecare din partea ta? Atentie! Asta e faza in care incepi sa semeni mai mult cu un pres, si nu cu o Zeita, iar el, in consecinta, va incepe sa-si stearga picioarele de tine. Toate am trecut pe aici, asa-i? Excelent! Inseamna ca stii ca barbatii nu vor o cersetoare in relatie. Ei vor o Zeita, o Regina care stie ce valoare are.

Dar, tu te incapatanezi sa il mai vrei chiar si atunci cand el nu te mai vrea. De ce, iubita mea?

Hai sa iti spun parerea mea, dupa care tu faci ce vrei cu viata ta. De acord?

Asa cum ti-am spus, consiliez foarte multe femei care sunt in faza “am nevoie de un barbat” si as vrea sa vorbim putin despre atitudinea sanatoasa si toxica a acestei etape. Urmeaza-ma. Hai sa facem urmatorul exercitiu de imaginatie:

”Am nevoie de un barbat!”
”Am nevoie de ajutor!”

Cum suna? Sesizezi vreo diferenta intre cele doua afirmatii? Nu, asa-i? Ei, bine, atunci cand viata ta depinde in totalitate de prezenta si raspunsul unui barbat, n-ai prea multe sanse de fericire si implinire.

Simti ce simt si eu? E cumplit de trist sa vezi o femeie care isi traieste viata doar ca sa-l intalneasca si sa-l pastreze, si in rest nu gaseste motive de bucurie, asa-i?

Eu vorbesc despre femei frumoase, destepte, atragatoare, capabile, independente financiar care se pun in pozitia aceasta dezolanta de-a astepta ca el sa spuna ceva, orice…si-n lipsa acestui rezultat nu simt ca viata merita traita. 

E firesc sa avem asteptari de la barbati, de la viata, de la ceilalti, dar in timp ce asteptam ceea ce fiecare asteptam, hai sa ne traim viata. Ce zici de propunerea mea?

Cand imi spui ”vreau sa mor fiindca el nu ma mai vrea”, pe mine m-ai pierdut. Eu nu te pot ajuta decat in situatia in care vrei sa traiesti.In care vii si-mi spui: ”Andreea, ajuta-ma sa merg mai departe. Sa-mi creez un super stil de viata. Sa invat sa ma iubesc si sa apreciez viata pe care am primit-o in dar.” Atunci, devenim aliate si fac totul pentru tine. Dar, daca tu imi spui „nu mai vreau sa traiesc fiindca el nu ma vrea” eu nu te pot ajuta! De fapt, nimeni nu te poate ajuta, nici macar Carl Gustav Jung daca ar fi in locul meu. ”

Nu stiu de ce, din prostie sau din obisnuinta de-a suferi, iti produci singura suferinta! Poti sa vezi asta? Poti sa sesizezi cat de grav este sa fii in faza ” fara el viata mea n-are niciun rost si nicio bucurie”?! Excelent! Inseamna ca stii ce ai de facut, si-anume, sa-ti construiesti o viata pe care sa o iubesti. 

Bun. Hai sa mergem mai departe cu exercitiul nostru de imaginatie. Hai sa descoperim partea sanatoasa a stadiului 1: ”Am nevoie de un barbat!”


Care-i motivatia sanatoasa din spatele acestei afirmatii? Am nevoie de un barbat fiindca alaturi de un barbat ma pot deschide mai mult, ma pot cunoaste mai profund si pot evolua mai rapid. Simti diferenta?

AHA! Asa este. Cand simti ca viata ta s-ar imbogati in prezenta unui barbat deja faci trecerea catre stadiul 3, si-anume: Am nevoie de un barbat care sa ma deschida catre Dumnezeu mai mult decat o pot face eu singura.

Wow! Ce tare-i stadiul 3. Ah, and by the way, foarte multe femei se gasesc in acest stadiu avansat al iubirii. Acestea sunt femei carora le pasa de evolutia lor. Muncest constant la ele insele. Sunt informate. Citite. Umblate la cursuri si workshopuri de dezvoltare personala. Curioase si insetate de transformare. Tare m-as bucura sa te numeri si tu printre ele. Sa facem o gasca uriasa de SuperFemei si sa inspiram la randul nostru alte femei care au nevoie de ghidare pentru a face saltul sanatos de la etapa 1 “am nevoie de un barbat ca de aer” la etapa 3 ” am nevoie de un barbat care sa ma deschida catre Dumnezeu mai mult decat o pot face eu singura.”

Deci, de ce ai nevoie de un barbat in viata ta?

  • Sa duca masina la spalat si reparat.
  • Sa imi schimbe robinetul stricat.
  • Sa duca gunoiul.
  • Sa puna o paine pe masa.
  • Sa care plasele la Auchan
  • Sa ascuta cutitele, etc.

Glumesc, evident. Tu nu? Hahahaha!

Ai nevoie de un barbat care sa te deschida emotional si spiritual prin constiinta lui, prin prezenta lui, prin iubirea si penetrarea lui orgasmica. Asta este singurul raspuns bun, restul precum cele de mai sus nu te vor ajuta niciodata sa ajungi la Dumnezeu. 

De unde stiu treaba asta? De la sutele, miile si zecile de mii de femei cu care intru zilnic in contact din 2007 si pana astazi. Fa si tu un calcul.

Stiu ce simte femeia. O vad. O simt. O aud zilnic cum isi plange nefericirea si asta nu-mi da pace. Nu pot sta cu mainile in san. Nu pot trece nepasatoare pe langa milioanele de femei nefericite, abuzate, traumatizate, respinse de familie, de stat, de parteneri si de ele insele.

Femeie, poti schimba ceea ce traiesti. Asa cum foarte bine vezi, poti trece de la un stadiu la altul cu foarte multa eleganta si cu sustinerea mea neconditionata. In ce stadiu spuneai ca esti?

  1. Am nevoie de un barbat
  2. Nu am nevoie de un barbat
  3. Am nevoie de un barbat care sa ma deschida catre Dumnezeu mai mult decat o pot face eu singura

Repet! Niciunul dintre cele 3 stadii de mai sus nu este gresit! Nimic din ceea ce traiesti nu este lipsit de sens. Totul are legatura cu felul ai crescut, ai invatat sa fii femeie, sa iubesti si sa te lasi iubita. Si totul poate fi schimbat deoarece asta inseamna sa evoluezi. Sa-ti transformi constant gandurile negative in pozitive, sa renunti la idei preconcepute, fixe si rigide, sa pui la indoiala ce zice stanga si dreapta .

Daca esti in faza 1 toxica, poti trece in faza 1 sanatoasa. De la o zi la alta, cu sustinerea mea sau nu. Totul depinde de tine in cat timp faci trecerea de la o stare psihologica la alta. Tu esti creatoarea si nu exista un sablon dupa care trebuie sa traiesti. Nimeni nu te limiteaza in afara atitudinii si credintelor tale. Asadar, munceste la tine si vei avea lumea la picioare. Ah, si orice barbat iti doresti. Stii de ce? 

Pentru ca odata ce iti creezi un super stil de viata nu prea ti se mai intampla sa pazesti un telefon care nu suna. Ma intelegi? Tu esti Creatoarea! Tu alegi cum vrei traiesti! Tu alegi barbatul care va sta langa tine. Odata ce incepi sa iti creezi o viata pe care sa o iubesti, nimic nu o sa mai fie la voia intamplarii. Aproape totul va fi decis si ales de tine. 

Fericita?

Eu sunt tare multumita daca faci din viata ta o opera de arta. Daca creezi situatii, relatii si proiecte care iti aduc bucurie si implinire.

Creaza, femeie! Asta este misiunea ta!

P.S. Pot intelege totul, dar nu pot intelege lipsa de educatie si de schimbare. Asta n-o voi tolera niciodata. Daca ai o problema, si ceea ce am descris mai sus este cu adevarat o problema uriasa, rezolv-o! Fa trecerea de la stadiul in care esti la stadiul la care iti doresti si meriti sa traiesti. 

P.S. 1 Esti in stadiul 1 toxic? Cat timp ai nevoie ca sa treci in stadiul 1 sanatos? O zi? O saptamana? O luna? Un an? Tu decizi!

Esti in stadiul 2 toxic? Cat timp iti ia sa ajungi in stadiul 2 sanatos? O zi? O saptamana? O luna? Un an? Tu decizi!

Esti in stadiul 3? Te felicit! Inseamna ca urmeaza sa vorbim despre stadiile avansate ale iubirii divine, dar pana atunci, te rog, spune-mi, cum te pot ajuta ca sa renunti de buna voie si nesilita de mine la suferinta pe care o treci sub tacere de prea multi ani. 

M-ai auzit? Astept mesajul tau! 

Cu iubire și încredere infinită în tine,
Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *