Familie

Cel mai bine ținut secret din istoria familiei

Te ratezi daca servesti nevoile egoiste ale celor din jur. Si tu, si ei, pentru ca va hraniti slabiciunile. Daca nu-i servesti pe ceilalti asta nu inseamna ca nu-i iubesti. Inseamna doar ca ii lasi sa pescuiasca din oceanul de posibilitati, cea mai potrivita solutie pentru ei si stilul lor de viata. Eu asta fac. Ma retrag in mine ca sa-i las si pe ceilalti sa se prefere pe sine.

Familia crede despre mine ca sunt egoista. Sunt judecata ca imi iubesc prietenii la fel sau poate mai mult decat imi iubesc familia de origine. Eu sunt fericita. Ei sunt nefericiti pentru ca nu-i iubesc doar pe ei. Dupa capul si inima mea, iubirea si egoismul nu fac echipa. Ori iubesti, ori nu iubesti. Si daca spui ca iubesti atunci nu poti sa fii egoist. Eu cunosc o singura iubire. Iubirea universala. Asa cum te iubesc pe tine, asa il iubesc pe iubitul meu si tot asa il iubesc si pe fostul meu iubit.

Imi pare rau pentru cei care isi propun sa iubeasca maxim doua, trei persoane in viata. Iubirea nu se termina la iesirea din apartament. Iubirea este infinita si nu poate fi limitata de zidurile casei. Eu sunt bogata in declaratii de dragoste si te incurajez si pe tine sa-ti deschizi poarta inimii ca sa intre si iasa cat mai multa iubire.

Oamenii care iti cer sa te schimbi fara ca ei insisi sa se schimbe sunt oamenii pe care trebuie sa-i eviti. Chiar daca poarta numele de parinti.

Poti sa te opresti aici din citit, daca te ranesc vorbele mele, dar asta nu inseamna ca-ti vei rezolva problemele.

Stiu ca educatia nu-ti permite sa-ti judeci familia, dar ei de ce isi permit sa-ti judece alegerile?

Dupa capul meu nu exista iubire in judecata.

Nu poti sa ma iubesti daca ma judeci pentru alegerile mele sentimentale si profesionale.

Nici vinovata nu pot sa ma simt pentru ca nu-mi vine deloc sa calc pe urmele familiei.

Imi pare rau pentru toti copiii si parintii care n-au inteles ca destinul individual inseamna sa-ti construiesti viata dupa chipul si asemanarea ta, nu dupa chipul familiei de origine.

Sa ne oprim atentia putin asupra unui cuvant atat de uzat in vorbire, dar deloc practicat in viata reala: schimbarea.

Omul urat devine frumos, omul gras devine slab, omul prost devine inteligent, omul rau devine bun, omul inconstient devine constient. Ce inseamna asta?

Oamenii se schimba? Da. Oamenii intelepti. Prostii raman la fel.

Frumusetea fiintelor umane costa in faptul ca au posibilitatea de a se schimba de cate ori isi doresc asta. Uratenia oamenilor consta in faptul ca isi plang toata viata de mila fara sa schimbe o suvita de par. Vai si amar de oamenii care nu fac nimic sa-si schimbe soarta cu care au venit pe lume.

Sper ca iti aduci aminte ca soarta si destinul nu sunt sinonime.

Omul cu destin este omul cu viziune care isi modeleaza viata asa cum modelezi o bucata de lut.

Vii pe lume perfect si dobandesti rapid niste defecte de fabricatie in urma interactiunii cu mediul, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mori asa. Inseamna ca defectele cu care ai crescut, se cer transformate in calitati printr-o intelegere superioara care se produce doar in schimbare. Schimbarea ta, nu a oamenilor din jur.

Daca te muti in America crezi ca devii alt om? Nu omule! Tot rahatul tau il imbarci pe American Airlines.

Eu sunt putin tolerantala prostie si nesimtire, dar invat sa fiu mai rabdatoare cu fiecare deoarece si eu am fost o mare ignoranta. Poate cea mai mare, dar am avut o salvare, nu mi-am dorit sa raman proasta! Din contra, am citit tot ce mi-a picat in maini si intr-un final am ajuns la performanta de-a citi doar carti bune. Asa m-am transformat dintr-o proasta intr-o femeie cat de cat inteligenta, educata, informata, culta. Inca lucrez la mine cu aceeasi pasiune si perseverenta!

De asta ma doare atunci cand aud fiintele autolimitandu-se: “asta e viata care mi s-a dat, n-am ce face.”

Pe bune? Nu ai ce face? Hai sa vedem daca este adevarat ceea ce gandesti. Pune-ti urmatoarele intrebari daca crezi despre tine ca nu poti schimba ceea ce traiesti:

  • A manca este o alegere?
  • A dormi este o alegere?
  • A face sex este o alegere?
  • A lucra este o alegere?
  • A pierde vremea este o alegere?
  • A iti plange de mila este o alegere?

Excelent! Inseamna ca in viata ai libertatea de a alege ce te duce capul si inima sa faci, corect?

Toate bune si frumoase pana aici. Dar, totusi, de ce nu alegi sa te schimbi? De ce a te schimba nu este o alegere pentru tine?

Ah, pentru ca presupune munca, sacrificiu, renuntare, disciplina, efort si transpiratie?

Am inteles acum de ce preferi sa-ti plangi de mila, sa te plangi de ceilalti si de mediul in care traiesti.

Acum inteleg perfect ce inseamna un destin ratat.

  • Cand vad un ratat stiu ca activitatea lui zilnica este sa se planga de lipsuri si de ceilalti.
  • Cand vad un ratat stiu clar ca viata ii va fi dictata de familie, prieteni si partener.
  • Cand vad un ratat stiu ca si-a batut joc de viata!

Cunosti si tu un ratat?

Nu pot face nimic pentru ratati pentru ca ei se rateaza cu fiecare ocazie de schimbare care li se ofera.

Si eu am fost o ratata dar m-am trezit! Si eu am avut ratati in jurul meu, dar m-am scapat de ei cand am devenit un om cu un destin.

M-am trezit inainte de a muri spiritual. M-am trezit in jocuri murdare de santaj si manipulare tocmai fiindca eram incapabila sa am grija de mine si destinul meu. Depindeam de cei din jurul meu si asta ma facea sa fiu o ratata.

Atata timp cat depinzi emotional, financiar, social si mai stiu eu cum depinzi de familie, sot si prieteni, nu te vei putea numi om cu destin. Ci om sortit sa sufere!

Eu am urlat cat m-au tinut plamanii! Am plans pana am ramas fara lacrimi! Am muncit pana am cazut pe jos de epuizare ca sa ma eliberez de sclavie si n-as mai trai nicio zi in dependenta, santaj si manipulare.

Astazi raman langa cineva pentru ca il respect, il admir si il iubesc! Am plecat de langa multi oameni pentru ca nu si-a dorit schimbarea. Si-o sa tot plec de langa oamenii care nu-si doresc schimbarea din toata inima.

Eu cred in schimbare! Eu investesc bani, timp si energie in schimbare! Si vreau sa imi petrec restul vietii langa oameni care se schimba permanent! Eu cred in tine si puterea spiritului tau!

Spiritul e puternic si se poate salva si inainte de moarte, dar de ce sa asteptam ultimul moment ca sa ne schimbam cand o putem face Acum si Aici?

Spiritul are puterea de a iti schimba destinul !

Schimbarea ta depinde de tine!

Raspunderea ta este sa faci din tine cea mai buna varianta a ta, iar tot ce trebuie sa faci este sa iti pui ordine in viata!

Cum?

Ei bine, schimbandu-te in fiecare zi cate putin.

Sa luam un exemplu clasic si raspandit in comunitatea femeilor.

Vrei sa slabesti 4 kilograme de 4 ani.

De ce nu slabesti?

Iti spun eu. Pentru ca esti o putoare care te plangi ca maica-ta gateste gras, ca n-ai bani de sala, ca n-ai timp sa faci piata, ca seful te pune sa muncesti peste program, etc.

Stii cu cati bani mananc eu pe zi?

Urda de 3 lei din piata.

Rosii, castraveti, ceapa verde, ardei iute de 7 lei.

Cirese de maxim 5 lei.

Apa plata de 4 lei

Fac sala cu 3 lei pe zi.

Cat ma costa sa arat bine? 

22 de lei pe zi!!!

Cine te impiedica sa arati bine?

Pacatul tau cel mai mare, vaicareala!

Cine iti dicteaza viata? Cine iti controleaza viata? Lenea!

  • Iti bati joc de posibilitatea de a ave un trup perfect!
  • Iti bati joc de posibilitatea de a avea un job perfect!
  • Iti bati joc de posibilitatea de a avea o viata perfecta!

Cum?

Cu plangerile tale. Nu te impiedica nimeni sa arati bine, sa fii fericita, sa iubesti si sa fii iubita in afara de vaicarelile si plangerile tale!

Vezi-ti de treaba ta!

  • De ce nu ajungi la sala?
  • De ce nu te hranesti ca un campion?
  • De ce nu te dezvolti spiritual?

Cine iti influenteaza deciziile?

Comunitatea in care traiesti? Maica-ta nu te lasa sa mergi la sala? Iubitul tau? Prietena ta cea mai buna te invita la Mc Donald’s si nu o poti refuza?

Cand spun comunitate nu ma refer la iubitul tau sau la mama ta, ci la toti oamenii de care esti inconjurata zi de zi. Comunitatea nu vorbeste doar despre o singura persoana.

Care sunt oamenii cu care te vezi zilnic? Sunt ei oameni superiori tie? De ce oameni esti inconjurata? 

Daca esti inconjurata de oameni inferiori tie, care au nevoie de tine, care depind de tine, care se bazeaza pe tine, inseamna ca esti o fiinta deosebita, dar nu o fiinta extraordinara. 🙂

Daca tu esti cel mai bun om din comunitatea ta inseamna ca ai nevoie sa iesi urgent din acest mediu daca vrei sa devii cea mai buna varianta a ta.

De ce?

Ca sa te inconjori de oameni superiori tie din toate punctele de vedere. Pe oamenii din jurul tau trebuie sa ii admiri, sa ii venerezi, sa-i iubesti si sa vrei sa fii ca ei.

Nu-ti recomand sa copiezi stilul nimanui, ci doar sa admiri ceea ce au bun in ei ca sa trezesti potentialul nelimitat din tine!

Daca toata ziua dai primul ajutor celor de langa tine, nu o sa lucrezi decat pe o salvare.

In schimb, daca devii un model de inspiratie, poti schimba lumea intreaga, nu doar doua persoane din comunitatea ta.

Cu cat te indepartezi mai mult de comunitatea ta, cu atat mai departe ajungi!

Ai nevoie sa cunosti oameni noi ca sa dobandesti idei noi. Ca sa vezi lumea cu ochi noi.

Alaturi de oamenii dragi si iubiti, lumea arata la fel ca si acum zece ani. Daca oamenii din comunitatea ta nu fac nimic pentru evolutia lor. Si cand spun evolutie, ma refer la largirea constientei de a trai si a contribui la schimbarea in lume.

Ce fel de oameni ai in jurul tau? Cum isi cheltuiesc prietenii tai energia si banii? Familia ta de origine? Partenerul tau de viata?

Eu pot trai doar langa oameni care se dezvolta continuu, produc rezultate, sunt obsedati de visurile lor, fac diferenta prin vietile lor, isi depasesc conditia cu care au venit pe lume, se revolta, impartasesc tot ce au mai bun in ei cu lumea intreaga, sunt niste adevarati profesionisti ai stilului de viata si isi construiesc un destin dupa viziunea lor, exact asa cum ai modela o bucata de lut.

Astia sunt oamenii langa care ma trezesc. Oamenii pe care ii iubesc si alaturi de care calatoresc.

Viata nu are sens decat in preajma oamenilor potriviti. Viata e atat de scurta incat nu ai cum sa convingi pe nimeni ca merita un alt destin decat prin fapte tale. Prin maretia si implinirea ta.

Eu sunt omul faptelor. Nu-mi place sa-mi racesc gura in preajma prietenilor si a familiei.

Nu pot sa-mi pierd vremea ca sa conving pe cineva ca i-a sunat ceasul schimbarii si al transformarii. Nu vreau sa lucrez pe o salvare si sa dau primul ajutor prietenilor sau familiei.  Refuz sa traiesc intr-o comunitate unde toti isi plang de mila si nimeni nu vrea sa se schimbe. Sau nu crede in schimbare.

Stiu sigur ca un om care se plange nu face nimic ca sa se schimbe. El vrea sa-i schimbe doar pe ceilalti sau mediul in care traieste. Astia sunt oamenii pe care-i ocolesc si asta deoarece ei nu vor sa-si puna viata in ordine, schimbandu-se. Ci vor doar sa faca ordine in viata celorlalti, plangandu-se. Pe cei care se plang, nici Dumnezeu nu-i poate ajuta! Acestia se pot lauda ca au trait de pomana si din pomana celorlalti. Asta numesc eu un ratat cu un destin ratat!

Te mai intreb o data. Ce fel de oameni ai in jurul tau? Cauta un mediu favorabil schimbarii tale! Cauta sa faci echipa cu oameni mai buni decat tine! Cu oameni unde exista o invidie colegiala. Una care te face sa cresti in ritmul lor. Una in care devii mai bun odata cu prietenii tai. Cauta sa inspiri si sa te lasi inspirat de comunitatea ta!

Raspunde la doua intrebari esentiale pentru transformarea in cea mai buna varianta a ta:

  • Ce faci cu tine?
  • Ce fac ceilalti din tine?

Iti traiesti viata pentru tine sau pentru ceilalti?

Poti sa te pui in slujba celorlalti de abia dupa ce esti cineva. Un om implinit, stapan pe viata sa, cu viata in ordine si armonie, daca vrei.

Cat timp traiesti la intamplare sau supravietuiesti unei noi zile, nu poti ajuta pe nimeni pentru ca de abia te ajuti pe tine.

Cand stai pe doua picioare poti sa spui ca esti om cu destin. Si a sta pe doua picioare consta in abilitatea de a crede in tine, de a visa, de a crede in destinul tau de invingatoare.

Am nevoie de la tine sa stiu ca ceea ce iti doresti cel mai mult de la viata este sa fii un om cu destin. Nu un om sortit sa se chinuie cate zile are pe pamant.

Vreau sa te aud!

Scrie-mi mai jos, intr-un coment: Sunt un om cu destin!

P.S. Cand primesc mesajul tau iti dau continuarea articolului. 🙂

Singura cale prin care poti afla care-i cel ami mare secret din istoria familiei este sa-mi scrii intr-un comment urmatorul text:

Sunt un om cu destin!

Cu iubire si incredere infinita in tine,

Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *