Relații

Lași Fetița Rănită dinăuntrul tău să-ți saboteze relația de cuplu?

Imagine: Aron Wiesenfeld, The Temple

Draga mea femeie, soră, prietenă,

Cum se simte Fetița ta interioară?

Neglijată, Abandonată, Orfană, Dependentă, Rănită?

Eu cred că și tu, la fel ca mine duci cu tine oriunde mergi o Fetiță Rănită. Cel puțin, eu asta am descoperit in 15 ani de psihoterapie. Copilul Rănit este cel mai răspandit.

Ea gandește-te puțin. Cat de des te simți rănită de comportamentul iubitului, al mamei tale, poate al surorii tale? Cat de des te superi pe Celălalt? Cat de des îți aduci aminte de trecutul tău dureros și nefericit?
Cat de des îți spui că, orice ai face, nu vei trăi niciodată ceea ce vrei?

Ai răspuns cu „da” la mai mult de două dintre întrebări?

Înseamnă că ești o Fetită Rănită și viața ta este definită de rănile tale:

  • te aștepți întotdeauna la ce-i mai rău
  • iti proiectezi experienta din trecut asupra fiecarei noi experiente
  • intri in fiecare relație cu suspiciunea că vei fi din nou rănită
  • nu ai încredere în celălalt oricate dovezi ti-ar aduce
  • te simți mințită
  • ai asteptări minime de la ceilalți
  • ajungi să te multumești cu foarte puțin
  • ai o stare mentală tristă, autolimitativă
  • nu crezi că meriți mai mult de la viață
  • orice alegi te simti vinovată
  • foarte des ajungi să depinzi de ajutorul celorlalți
  • vorbesti cu regret despre obiectivele si visurile pe care nu poți să le realizezi
  • ti-e frică să fii puternică și independentă
  • orice mică schimbarea te înspaimantă
  • cea mai mare frică a ta este să rămai singură
  • esti terorizată de gandul că celălalt te-ar putea abandona

Pffooaaai! Mă opresc aici că aș putea continua pănă la sfârșitul lumii și altul este obiectivul înalt al acestui email important.

Ti-am promis că o să incepem împreună o călătoria de transformare dintr-o Fetiță Rănită în Eroina vieții tale. Te interesează?

Te invit la Webinarul Gratuit- Călătoria de la Victimă la Eroină care se desfasoră online duminică, 9 august de la ora 17.00:

Înscrierea la webinar se face aici!

Dar, hai să începem cu începutul.

La inceput a fost copilul. Fiecare are un copil interior. Si majoritatea dintre noi, avem incă foarte vie amintirea unui copilul interior trist, rănit, respins, abandonat de unul sau ambii părinti. Este o amintire dureroasă pe care o evităm si astăzi fugind în prea multă muncă, poate prea multă mancare, curățenie si treabă de făcut.

Astfel incat, acest copil se simte exact asa cum s-a simtit in copilărie, nevăzut, neiubit si neimportant. Intotdeauna altcineva si altceva este mai important decat el, nu-i asa? 😳

Cunosc prea bine arhetipul Fetiței Rănite pentru că mi-a condus toate relațiile de cuplu, relația cu încrederea în sine, relația cu banii, relația cu succesul, relația cu mama, relația cu Dumnezeu, relația cu mancarea, relația cu profesorii și mentorii, relația cu prietenii și colaboratorii, relația cu lucrurile pe care aș fi putut să le realizez, relația cu sănătatea.

Vrei să-ti vindeci Fetița Rănită? Atunci, citește pană la capăt.

Când ești doar un bebeluș în pampersul tău, nu le poți spune părinților tăi, „acestea sunt nevoile mele, împliniti-le”. Singurul limbaj pe care-l detii este plansul, iar dacă părintii tăi nu te-au luat în brate atunci cand plangeai ca sa te linisteasca, tu ai învatat neglijarea, respingerea, abandonul fizic si emotional.

Noi toti, am avut părinti care n-au cunoscut ce inseamna siguranta fizică si emotională. Mă uit la mama mea care la varsta de 63 de ani este încă o fetită rănită si nevindecată și la fiecare discuție pe care o avem face o criză de tantrum ca o fetiță mică.

Zilnic întalnesc copii răniti, copii abandonati, copii orfani, copii dependenti si nevindecati in trupuri de adult de 30, 40, 50 si 60 de ani.

Cu asta lucrez si te pot ajuta si pe tine sa te reconectezi cu copilul tău interior ca sa-l vindeci, sa-l ajuti sa crească si să se transforme intr-un adult împlinit.

Te interesează?

Părinții tăi sunt niște oameni răniți ca și tine care nici acum nu știu care-s nevoile lor adevărate și cum să le împlinească.

Reține asta: nu mai aștepta ca relația ta cu ei să se imbunatatească in conditiile in care ei sunt varză de răniti. Nu mai visa ca mama ta să devină cea mai bună prietenă a ta atata timp cat amandouă sunteti incă rănite si nevindecate.

Probabil că și tu, desi ai citit cele mai bune carti de vindecare si ai participat la cele mai tari workshopuri de vindecare, incă bâjbâi in lumea ta interioară fără sa stii neapărat ce faci.

Faci meditatia copilului interior pe care ai descărcat-o de pe net sau pe care ai invatat-o la un workshop, dar cam atat. Nici tu nu te poți lăuda că ești împlinită ca femeie și ca ți-ai incheiat socotelile cu tristetea, frica de abandon, dependența de ceilalți, de părerea și validarea lor.

Atunci, de ce aștepți ca mami si tati să te iubească fară să te critice sau fără să proiecteze pe tine fricile, esecurile si visele lor neimplinite, să te incurajeze sa-ti dai demisia si să-ti urmezi vocatia, să te protejeze si imbratiseze cand te văd plangand, să-ti aducă confort si alinare sufletească atunci cand decizi să divortezi in conditiile in care ei au muncit fără să le facă plăcere munca lor si au rămas casătoriti fara sa fie fericiti impreună??!

Îti spune „sefa” vindecării care a lucrat personal cu cei mai buni terapeuți ai lumii. Nu vrem să ne vindecăm cu adevărat deoarece a te vindeca înseamnă să te trezesti, sa muncesti ani de zile într-un mod sustinut, să crești emoțional si financiar, să devii adult, adică mega responsabil de tine si de cum îi afectează pe ceilalti alegerile si comportamentele tale.

Adevărul brutal este că nimănui nu-i place schimbarea si nimănui nu-i place să se schimbe. Oricat de ciudat pare, si chiar in situatii grele si violente, noua ne place ca totul să rămână asa cum stim, neschimbat.

Ok. Acum că ne-am lămurit cat suntem de fucked-up fizic, emotional si psihologic, să mergem mai departe.

Ah, si înca ceva important!

Renunță urgent la fantezia că partenerul tău se va schimba ca tu să fii in sfarsit, fericită, să te simti iubită si implinită. Ok?

Bun. Să ne întoarcem de unde am plecat. S-ar putea ca părintii tăi să fi fost foarte brutali cu tine. Te văd, te aud, te simt, soro. Îmi pare rău că a trebuit să suferi abandon după abandon.

Doare enorm.

Stiu, și ai mei au fost brutali cu o fetită de doar 4 ani insă, dacă planuiesti să te măriti vreodată, sau să fii fericită in relația în care ești, singura ta șansă reală, cuantificabilă și măsurabilă de a fi măcar o dată în viată fericită este să te vindeci urgent oricât de tare te sperie schimbarea.

Pentru că, dacă alegi să vezi viața doar prin lentilele fetitei rănite, îti vei petrece restul vieții de femeie in jurul rănilor, a fricii, a esecului, a neîmplinirii, a frustrării de a nu trăi niciodată ceea ce iți dorești.

Adică, te vei simți așa cum cel mai probabil te simți acum, nevăzută, neiubită și nerespectată de iubitul sau soțul tău. Vei suferi în continuare și asta nu se va schimba pana cand nu-ti vindeci Fetița interioară. Si, stai asa, că se poate si mai rău de atât.🙈

Atunci când alegi să te întoarci mereu în trecut pentru a spune povestea tristă care ți s-a intamplat tie, te transformi dintr-o fetită rănită într-o victimă abuzată mereu și mereu de ceilalti.

Ah, deja esti aici?

No stres, avem protocol de vindecare si pentru Victimă, dar despre asta vom vorbi în articolul următor.

Știi de ce arhetipul copilului este atât de important și de celebru?

Știai că se spune că pe un om îl cunoști acasă la el, adică pe om îl cunoști doar atunci când te căsătorești cu el? 👀 De ce crezi că spunem asta?👀

Îți spun eu de ce. La început, atunci când ești curtată, nu-l cunosti pe celălalt, ci proiectezi pe el tot ceea ce ai visat de-a lungul vieții de adolesnetă si tânără.

Drept urmare, vezi in el un războinic, un cavaler, un amant perfect. Indrăgostirea este atât de seducătoare încat nu-l vezi pe celalalt, habar n-ai cine este. Adică, te măriti cu proiectia ideală din capul tău.

Tu nu vezi realitatea, ci vezi doar ceea ce vrei, si-anume cât este el de sensibil, inocent, romantic, bla, bla, bla…” Dar noi știm ce va urma, așa-i?!

Adevărul brutal si dureros, adică și celelalte părți ale lui, printre care si copilul rănit și nevindecat ti se dezvăluie după ce se incheie luna de miere, pana-n 2 ani de zile.

Și atunci, îți dai seama că ai nevoie de mai mult decât de magie și romantism într-o căsnicie, si-anume că ai nevoie ca celălalt să-ți transmită încredere, siguranță și protecție.

Eii, draga mea, de abia atunci îti dai seama că fetita rănită și nevindecată din tine a intrat într-o relație extrem de dureroasă cu un băiețel la fel de rănit ca tine.

Și din păcate, prea putini ies Eroi și Eroine din această Întâlnire dureroasă, iar asta deoarece majoritatea se despart crezând că următorul va fi candidatul ideal, dar asta se intamplă doar daca apelezi la un psihoterapeut si muncesti sustinut ani de zile ca să te maturizezi si să devii o femeie adultă. Iar mulți, poate chiar prea mulți aleg singurătatea, depresia și nefericirea în doi pentru că viata este un compromis nefericit, nu-i asa?!

Nu ai răbadare să te vindeci, dar prețul de a rămane rănita este enorm!

Trebuie sa stii că este foarte dureros să iti clădesti o căsnicie si-o familie pe răni nevindecate.

Intimitatea, bucuria, plăcerea, sexul si complicitatea dispar si rămane doar datoria fată de copii si promisiunea de a rămane impreună la bine si la rău.  Si uite așa mai degrabă răul devine meniul zilei. De ce se întamplă asta? Pentru că mama și copilul nu pot face sex. Nu funcționează. Libidoul zboară pe geam dacă tu devii mama sotului tău sau el devine tatăl tău. Iubirea are nevoie de egalitate, de democratie, de polaritate sexuala, si nu poti fi atras sexual de copilul sau de tatal tau. Face sens?

Înțelegi de ce trebuie să-ti vindeci urgent Fetița Rănită?

Astfel încât atunci când te uiți la un bărbat să-ți dai seama dacă în el trăiește un copil rănit și să știi că el va căuta o mamă, nicidecum o soție, o iubită, o egala a lui.

Un orfan va caută intotdeauna o mamă. Un copil abandonat caută să fie adoptat, că e bărbat sau femeie, amandoi caută adopție. Și e ok dacă asta vrei și îți doresti să adopti un copil. Insă dacă vrei să te măriți cu un egal al tău, alege un adult. Cum?

Devino o femeie adultă, iesind definitiv din tiparele emoționale ale Fetitei Rănite.

Un om care nu este conștient de rana lui si nu face nimic pentru a se vindeca, va fi intotdeauna posedat de rană neputand să iti ofere iubirea de care ai nevoie ca si femeie. True Story, verificată zilnic in cabinet.

Cand vrei să te măriți cu cineva uită-te la statusul copilului interior. Ce muncă de vindecare a făcut acel bărbat ca să se maturizeze emotional si psihologic?Nada?! Adică, nimic?! Atunci Copilul meu interior salută copilul tău interior din zbor! Adiiioooos! Adică,”pa, pa”, cum zice Irene. 😍

Cel mai important indicator de selectie al partenerului de viată este identificarea stutusului copilului interior.

Sunt și filme pe care le poți viziona și care te vor lumina foarte mult. Peter Pan de exemplu. Pilotii aleg zborul, si bărbatii care vor să zboare din floare în floare, ei rar ating pămantul, adică concretul, realul, ei preferand imaginarul. 😂😂😂  Eu râd acum, dar aș fi putut la fel de bine să plang asteptand în zadar ca unii dintre foștii mei parteneri să se maturizeze. Doamne și ferește!

Soroooo, munca cu copilul interior este crucială.

Identifică-ti copilul și apucă-te urgent de treabă. Azi, nu mâine. In interiorul tău trăiește încă o fetită rănită si nevindecată.

Și acum să trecem la PRACTICĂ, si-anume la Munca cu Copilul Interior!

Începe să observi cum lucrează arhetipul copilului în viața ta cotidiană, de câte ori intervine copilul în situațiile și relațiile din viața ta de adult?

Devino un observator atent și conștient al felului în care se poartă copilul tău interior.

E important să începi să observi caracteristicile copilului tău interior. Și să știi când anume intervine copilul tău interior și cum o face, din lumină sau din umbră? Pentru că atunci când intervine din umbră să știi cum să procedezi data viitoare ca să acționezi din lumină, adică din înțelegere conștiență și compasiune față de tine și ceilalți.

Nu te speria că nu știi să-ti identifici copilul interior. Te voi ajuta. Îti las cateva filme care te vor ajuta să-ti identifici copilul si ca să devii cat mai repede Eroina Stăpâna vieții tale interioare și exterioare. Ti-am zis ca îti sunt alături. Nu ești niciodată singură! ❤

Te invit la Webinarul Gratuit- Călătoria de la Victimă la Eroină care se desfasura online duminică, 9 august de la ora 17.00:

Înscrierea la webinar se face aici!

Nu te vei vindeca peste noapte, dar e important să incepi Călătoria Eroinei. Singură sau împreună cu mine. Eu cred în constanta dezvoltare psihologică si emoțională. Ai încredere in proces. Eu l-am traversat deja. Te duc acolo unde îti doresti. Ai încredere în mine? Da sau da? 😘

Cred cu toată ființa că putem face alegeri mult mai bune decât am făcut până acum și asta se poate întâmpla căt de curând. Depinde de motivația ta. Tu alegi in cat timp devii Eroina vieții tale!😍😍😍

P.S. Iar, acum te las cu o PRACTICĂ extrem de eficientă si care se numeste AUTOOBSERVAREA, primul instrument de vindecare si transformare.

Observa-ti copilul. De câte ori pe zi preia controlul volanului? Scrie în Jurnalul Vindecării.

What? Nu ai Jurnal?! 😳 Nu scrii zilnic în jurnal?! Și-atunci cum speri să te vindeci si sa iti meargă bine?

Girl, dacă nu te autoobservi zilnic, si dacă nu scrii zilnic in jurnal, nu poti evolua dacă comportamentul tău continuă sa te rănească din nou și din nou. Dacă ieși mereu rănită din relații înseamnă că al tău copil interior preia mai des controlul volanului tău decât îți doresti. Am dreptate!?

Iar, dacă comportamentul tău ii rănește in mod constant pe ceilalți și ei plătesc prețul crizelor tale de tantrum înseamnă că, copilul tău rănit si nevindecat îti conduce viața. Și înseamnă că trebuie să începi urgent munca cu copilul interior. Ne-am inteles?!

No stress! Iti sunt alături în proces. Impreună este întotdeauna mai ușor. Nici eu nu am fost singură în călătoria mea de vindecare și nici pe tine nu te voi lăsa singură. Te poți baza pe mine. Întotdeauna! ❤

Înscrierea la webinar se face aici!

În procent de 40 % 50 %, 60%, 80% functionezi din Fetița Rănită în relatia ta de cuplu?

P.S. 1 Aștept răspunsul tău sincer: „Mă simt rănită în procent de 60%.”

Nicio problemă! Protcolul de vindecare al Fetiței Rănite te va ajuta ca acest copil să se simtă, în sfarsit, văzut și auzit acceptat, important și iubit.

Am cliente care și-au salvat căsniciile în prag de divort după ce au parcurs Călătoria de la Fetița Ranită la Eroina vieții lor.

Dar, am și o clientă care pur și simplu isi urăște copilul interior și refuză să facă orice muncă pentru acesta. Ei bine, dacă ea nu începe munca cu copilul interior, va continua să-si saboteze relațiile, proiectele, relatia cu banii, cu succesul, cu bucuria si întreaga ei viață.

Dacă tu nu-ți asumi responsabilitatea acestui copil interior, visezi în zadar să vină altcineva și să să-și asume responsabilitatea alegerilor și acțiunilor tale.

Toți visăm în secret să apară cineva în viața noastră și să aibă grijă de noi. Dar acesta este doar un vis sau doar un început frumos, după care și după un timp fiecare se întoarce la propriile responsabilități față de sine. Și atunci când se întâmpla asta, te vei simți din nou rănită, abandonată , respinsă și neglijată așa cum te-ai simțit în copilărie. Este o proastă afacere să continui să visezi și să aștepți ca altcineva să aibă grijă de tine și de nevoile tale.

Ar fi minunat ca cineva să apară și să zică,” ți-am plătit toate facturile, rata la casă, excursia la mare si ți-am umplut frigiderul. Tu du-te și fă ce vrei. Dar așa cum probabil că ai observat, așa ceva nu se întâmplă decât în filme și în fantezie.

Toți trebuie să ne asumăm responsabilitatea nevoilor și sentimentelor noastre. Dacă te aștepți ca ceilalți să-și asume răspuns abilitatea în locul tău, nu vei fi niciodată împlinită, o femeie matură care iubește și este iubită.Întotdeauna, dar întotdeauna vei fi rănită și dezamăgită.😩

Nu vei sta niciodată pe propriile picioare, cu coloană vertebrală dreaptă dacă te aștepți ca ceilalți să-ți facă treaba.

Dacă nu-ți faci munca interioară vei atrage în viața ta oameni, situații și relații dificile și dureroase.Iar asta se întâmplă doar pentru ca tu să te trezești și să-ți asumi responsabilitatea maturizării și devenirii tale într-o Eroină. 😜

Am avut această discuție lungă despre responsabilitate pentru că acest copil interior are nevoie ca tu, adultul care ești acum, să fii Responsabilă pentru destinul lui.

Când îi spui unui copil de cinci ani, du-te în camera ta că vin și eu în cinci minute, el te crede. Iar dacă tu nu te duci în cinci minute la acest copil, va învăța că nu poate avea încredere în tine în oameni si în cuvântul lor.

Adică, si tu îl vei neglija, respinge și abandona!

Dacă tu nu ai grijă de nevoile acestui copil, nici el nu va avea grijă de nevoile tale de adult. Va veți sabota unul pe celălalt.

Dacă ne uităm la oamenii pe care îi admirăm, chiar personaje de film, mitologice, aceștia sunt oamenii care nu-si vând sufletul pentru promisiuni.
Indiferent ce le zic ceilalți, ei îsi urmează calea sufletului, vocea interioara, visul. ❤❤❤

Aceștia au încredere deplină în ei inșiși, în Divinitate, în talentele înnăscute și îsi asumă intreaga responsabilitate a devenirii lor în Eroi și Eroine.

De asta suntem obsedati de Eroi și Eroine, pentru că îi invidiem în sensul cel mai bun, și noi vrem să devenim puternici și împliniti ca ei. Și inconștient suntem geloși pe încrederea pe care aceștia o au în ei înșiși și într-o putere mai mare decât ei. De asta îi iubim pe eroi si pe eroine. Dar, ceea ce ignorăm este că noi toti suntem meniți să devenim Eroi și Eroine.

So, esti pregătită să devii Eroina vieții tale? Da sau da? ❤

Excelent! Pentru că poți porni în această călătorie împreună cu mine!

Cu iubire și încredere infinită în tine, în NOI! ❤

Andreea

2 thoughts on “Lași Fetița Rănită dinăuntrul tău să-ți saboteze relația de cuplu?

  1. Alina spune:

    M-a făcut sa plâng acest articol pentru ca m-am regăsit in toate ipostazele fetiței rănite și abandonate. Multumesc

  2. Militaru Gina spune:

    Ieri am fost la webinar. As vrea sa ma înscriu dar nu mai am datele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *